news1600

BizniSoft novosti

Budite u toku. Pratite najnovije vesti po verzijama. Informišite se o novinama u BizniSoft-u.

Obuhvaćeni podsistemi:

  • GENERALNO
  • OPŠTI ŠIFARNICI
  • ROBNO-TRGOVINSKO POSLOVANJE
  • FINANSIJSKO POSLOVANJE
  • OBRAČUN ZARADA
  • ADMINISTRACIJA

U poslednjim izmenama u verziji unapređene su brojne forme u pogledu grafičkog prikaza, unapređena je forma Obračuna kursnih razlika i napredni izveštaji iz modula Finansijskog poslovanja.

GENERALNO

U pretrazi tabele firme/klijenata po delu naziva omogućeno je kretanje u tabeli strelicama Gore ↑ i Dole ↓ kao i tasterima Home i End:

Spisak firmi - klijenata

OPŠTI ŠIFARNICI

Ažuriran je Šifarnik opština, dodate su nove opštine a pojedine korigovane zbog naziva. Uvedena je kolona sa pozivom na broj za svaku opštinu. Omogućeno je prilikom otvaranja nove firme u koloni Šifra opštine konsultovanje ovog šifarnika pomoću tastera plus.

 

ROBNO-TRGOVINSKO POSLOVANJE

Šifarnik artikala je dobio novo obeležje – prečice za prikaz isključivo artikala kojima je dodeljen odgovarajući karakter. Primera radi, kombinacijom tastera ALT+U suzićete prikaz na isključivo artikle definisane kao usluga itd:

Definisane su nove prečice u Šifarniku artikala

Uveden je Otkupni list za otkup sekundarnih sirovina, u slučaju otkupa od fizičkog lica. Prilikom kreiranja napomene koja se štampa na dokumentu, za ovaj tip dokumenta potrebno je odabrati tab Napomena 2 za oznaku dokumenta TS:

Otkup sekundarnih sirovina - Otkupni list Otkup sekundarnih sirovina - Štampa izveštajaBizniSoft dokumenta - Otkup sekundarnih sirovina

U formi Evidencije REF4 u skladu sa izmenama i dopunama Pravilnika o poreskom oslobođenju, stari REF4 Obrazac zamenjen je novim obrascem EZPPPDV.

Uvozna kalkulacija - Specifikacija eksternih troškova

U formi Naprednih izveštaja iz robnog prometa, dodata su polja Realizacija KOM, Planska cena, Stanje na dan i VP cena proizvoda.

FINANSIJSKO POSLOVANJE

U Izveštajima iz finansijskog poslovanja omogućena je pretraga konta tasterom +:

Pretraga konta pomoću tastera plus

U funkciji Obračun kursnih razlika uveden je tab Obračun za ostalu analitiku za konta koja se vode po ostaloj analitici:

Obračun kursnih razlika - Konta po ostaloj analitici

OBRAČUN ZARADA

U poslednjim izmenama verzije u štampi Isplatnog listića uvedena je kolona sa prikazom ukupnog iznosa obustave, rednog broja obustave i ukupnog broja obustava:

Obračun zarada - Štampa isplatnog listića

Unapređene su brojne forme u pogledu grafičkog prikaza, omogućen je desni klik i dalje, izvoz u Excel u većini formi. U konkretnom primeru forme Obračuna zarada, omogućena je funkcija desnog klika u donjem delu forme:

Unapređenje grafičkog prikaza formi Unapređenje grafičkog prikaza formi

ADMINISTRACIJA

Ukoliko korisnik postavi QR Kôd, podrazumevana šifra plaćanja je 221. S tim u vezi, implementiran je novi konfiguracioni parametar 10385 – Šifra plaćanja prilikom generisanja QR kôda ukoliko klijent želi da definiše neku drugu šifru plaćanja.

BIZNISOFT TIM

Pozovite nas
011 400 26 26

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć!

office@dpp.rs