news1600

BizniSoft novosti

Budite u toku. Pratite najnovije vesti po verzijama. Informišite se o novinama u BizniSoft-u.

Obuhvaćeni podsistemi:

  • GENERALNO - 4 stavke ...
  • OMILJENE FUNKCIJE - 1 stavka ...
  • OPŠTI ŠIFARNICI - 1 stavka
  • ROBNO-TRGOVINA - 4 stavke ...
  • FINANSIJSKA OPERATIVA - 1 stavka ...
  • OBRAČUN ZARADA - 4 stavke ...
  • ODNOSI SA KLIJENTIMA - Novi modul ...
  • MOJA FIRMA - 1 stavka ...
  • ADMINISTRACIJA - 1 stavka ...
  • REPLIKACIJA / BIZNISOFT LIVE - 1 stavka ...

GENERALNO

BizniSoft je u verziji 5.00 prilično vizuelno modifikovan. Sve aplikacije BizniSoft-a i pripadajuće baze su sada u potpunosti "UNICODE", što znači da u tabelama možete unositi bilo koje karaktere (latinični, ćirilični, engleski, grčki ...) bez potrebe za bilo kakvim dodatnim podešavanjem operativnog sistema.  Početni ekran je prilagođen TOUCH interfejsu kako bi podržali nadolazeće Windows 8 tablet uređaje (na klasični meni se vraćate klikom na dugme "Klasični interfejs"). Celokopan meni BizniSoft-a se sada može prilagoditi TOUCH interfejsu. Promenjen je izgled standardnih dijaloga i ubačene više desetina značajnih dorada i ispravki od kojih ovde navodimo samo neke. Ubačen je novi podsistem ODNOSI SA KLIJENTIMA koji se još uvek razvija, ali možete koristiti sve njegove trenutne funkcije.

bs500

Dizajner izveštaja (forma za prilagođavanje izveštaja) je sada na srpskom.

Onemogućeno zatvaranjanje forme za prikaz izveštaja sve dok se izveštaj ne generiše u potpunosti uz adekvatnu poruku (Generisanje izveštaja u toku ... onemogućeno zatvaranje ... ).

novo icon 4Brzo knjiženje 
- Uvedena je opcija "brzog knjiženja" i dugme F3 koje predstavlja klik na dugme KNJIŽENJE u svim dokumentima robno-materijalnog poslovanja. Kada je "brzo knjiženje" aktivno, ne pojavljuje se poruka za potvrdu knjiženja. "Brzo knjiženje" se može aktivirati štikliranjem opcije u formi za potvrdu knjiženja (Slika 2). Deaktivira se u podsistemu "Administracija" klikom na dugme "BK" (Slika 1).

bk admin bk knjiz

OMILJENE FUNKCIJE

 Pretraga funkcije po nazivu
-  
U podnožju modula "Omiljene funkcije" dodato je polje za pretragu funkcija po nazivu (deo naziva). Klikom na funkciju u prozoru, startuje se funkcija. Ova opcija vam omogućava da brzom pretragom po delu naziva funkcije dodjete do željene forme BizniSoft-a bez traženja iste po modulima i menijima a jednostavan klik startuje željenu formu.

pretraga

ROBNO-TRGOVINA

BizniSOFT POS - Knjiženje prometa
- Omogućeno je štampanje računa na formatu A4 sa stavkama ranije izdatog fiskalnog računa.

racun

Izdavanje robe - Izlazna faktura - račun
-  "Obračunaj nabavku po stavkama" - Ova funkcija ponovo vrši obračun nabavka za sve stavke na fakturi. Ovo je zgodno kada se fakturiše iz magacina koji se vodi po nabavnim cenama pre nego što se odradi ulaz robe. Kada se odradi ulaz (podrazumeva se da je ulaz robe datumski pre faktura, koje, naravno, nisu proknjižene) startuje se ova funkcija koja ispravlja nabavnu cenu i svodi je na cenu u datom momentu.

obrac nabavke 

- "Brza štampa" - Ukoliko je ova opcija aktivirana, klikom na dugme "štampaj" (Ili tasterom F4) odmah počinje štampanje zadatog broja kopija. Ova funkcija je, za sada, ubačena samo u izlaznim fakturama, obzirom da smatramo da je tu najpotrebnija.

brza stampa

Izveštaji iz robnog knjigovodstva - Izveštaji po komercijalistvima
- Dodat je izveštaj o dospelim potraživanjima po komercijalistima. Ovaj izveštaj je sada značajno nadograđen novim opcijama.

komercijalisti1

FINANSIJSKA OPERATIVA

Unos i štampa virmana
- Dodata je mogućnost štampe izabranih virmana. Kombinacijom tastera CTRL + Click selektuje se više virmana i štampaju se samo izabrani.

OBRAČUN ZARADA

novo icon 4 Isplata dividendi, dobiti i drugih primanja na teret dobiti
U okviru ovog podmenija ubačene su sledeće forme:
- "Kategorije  prihoda od kapitala" 
- "Matični podaci" - "Obračun PP OPJ - 3"

novo icon 4 Pojedinačna poreska prijava
- Potvrda uz PPP - za deo D

ppopj3

ODNOSI SA KLIJENTIMA

novo icon 4 Ubačen je novi modul "ODNOSI SA KLIJENTIMA". Ovaj modul je i dalje u razvoju ali već sada sadrži mnoge zanimljive funkcije koje možete koristiti. Ovde su pre svega grupisane sve vrste dokumenta koje možete sresti u BizniSoft-u. Generalno, ovaj podsistem se sastoji od dve grupe funkcija:
    a. BizniSoft CRM (Customer Relationship Management) - odnosi sa klijentima.
    b. BizniSoft DMS (Document Management System) - upravljanje dokumentacijom.
Verzija 5.00 je sada zaokružila terminologiju pojma "dokument" u BizniSoft-u, a to su:
1. BizniSoft dokumenta su dokumenta kreirana u BizniSoft-u: fakture, profakture, nalozi glavne knjige, servisni nalozi, radni nalozi proizvodnje, povraćaji i sve ono što imamo u robno-trgovinskom poslovanju.
2. Eksterna dokumenta su fajlovi bilo kog tipa (slike, tekst, tabele) koje se mogu "zakačiti" u SVIM našim funkcijama u tabu "vezni dokumenti" - svo mogu biti ulazne fakture, ugovori, mailovi .. nešto što je vezano za neki našu kalkulaciju, fakturu, povraćaj a došlo je od klijenta ili se odnosi na konkretan dokument koji obrađujemo ili poslovnog partnera. Koristim priliku da napomenem da i poslovni partneri imaju svoj tab veznih dokumenta u kome u principu mogu da se nađu PDV i PIB poslovnog partnera, Ugovori o saradnji i slično (slike u prilogu):

veznadokumenta

3. Grupisana dokumenta su ona BizniSoft i eksterna dokumenta koja su označena da pripadaju određenoj unapred definisanoj grupi dokumenta. Primer: mi smo firma koja izvodi građevinarska radove i imamo posao adaptacije nekog poslovnog prostora. Otvaramo Šifru grupe dokumenta 1 - "Poslovni prostor 1A", a onda sve fakture koje radimo iz BizniSofta , avansne račune, troškove i ostala "BizniSoft dokumenta" (pogledati tačku 1) označimo da pripadaju ovoj grupi, kao i sve eksterne dokumente vezano za posao (ugovor, plan, skica itd...). U ovom slučaju kad idemo na opciju ODNOSI SA KLIJENTIMA  PREGLED GRUPISANIH DOKUMENTA, odmah imamo uvid u sva dokumenta (i BizniSoft i eksterna) koja su bila vezana za ovaj posao ... nešto malo šire od "nosioca troškova" i ne odnosi se na nekakve iznose kao nosioci, već za dokumenta. Grupisana dokumenta se definišu klikom "DODAJ U GRUPU" u tabu ili u samoj funkciji pregleda grupisanih dokumenata

4. DMS Dokumenta su ona koja su kreirana u podsistemu Dokument Management Sistema BizniSoft-a.
Detaljno uputstvo postavljeno je na ovom linku.

crm modul crm dms

MOJA FIRMA

Konfigurator
- Dodata je opcija da sam klijent omogući/onemogući prozor koji se pojavljuje kod faktura i naloga GK za filtriranje dokumenta.

slika konf sllika konf1 

ADMINISTRACIJA

Uvoz/Izvoz podataka iz baze
- Promenjene su procedure za uvoz i izvoz podataka. sada se podaci izvoze u naprednijem XLSX formatu. Obratite pažnju da nije moguće izvežene podatke iz starijih verzija uvesti u novu i obratno. Dodata je opcija "Uvezi SQL" i "Izvezi SQL" koja je poželjna da se koristi kada se manipuliše tabelama i podacima u binarnom formatu (slike, dokumenti i slično). 

REPLIKACIJA / BIZNISOFT LIVE

Nova verzija klijenta za replikaciju 4.00 
- Na sajtu je postavljena nova verzija klijenta za replikaciju 4.00 kako bi podržala UNICODE. Nova verzija se instalira jednostavnim kopiranjem preko postojeće aplikacije. VAŽNO: Ukoliko koristite replikaciju, neophodno je da instalirate verziju replikacije 4.00 pre nego što instalirate verziju BizniSoft-a 5.00. Na BizniSoft LIVE serverima je instalirana verzija 5.00 BizniSoft-a.

Pozovite nas
011 400 26 26

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć!

office@dpp.rs