news1600

BizniSoft novosti

Budite u toku. Pratite najnovije vesti po verzijama. Informišite se o novinama u BizniSoft-u.

Obuhvaćeni podsistemi:

  • REPLIKACIJA - 1 stavka ...
  • BIZNISOFT LIVE - 2 stavke ...
  • PROIZVODNJA - 2 stavke ...
  • STALNA SREDSTVA - 3 stavke ...
  • OBRAČUN ZARADE - 1 stavka ...
  • FINANSIJSKO POSLOVANJE - 5 stavke ...
  • TEHNIČKA UNAPREĐENJA - 2 stavke ...

REPLIKACIJA

Zbog zamene servera svi klijenti bi trebalo da preuzmu verziju 3.x programa BSReplication. U ovoj verziji su unapređene i ubrzane mnoge funkcije. Vreme replikacije vraćeno na podrazumevanih 30 minuta.

BIZNISOFT LIVE

BizniSoft LIVE se sada izvršava u brovseru bez potrebe za skidanjem dodatnih programa. Ova funkcija ima višestruke prednosti pre svega zbog toga što joj je sada moguće pristupiti i preko drugih uređaja (Tableti, Telefoni i slično...) koji imaju instaliran HTML5 WebSocket browser (najnoviji FireFox za Android, sve verzije IOS-a za iPad i iPhone ...)

Omogućeno kopiranje fajlova u i iz sesije, kao i štampa na lokalnim štampačima (kosultovati Bazu znanja za više informacija).

PROIZVODNJA

Ispravljen je bag kod knjiženja radnih operacija u radnom nalogu koji je u nalogu za glavnu knjigu kjnižio samo poslednju operaciju, umesto da ih sve sabere. Ujedno je i ova funkkcija dosta unapređena novim mogućnostima.

  • Dorađena je funkcija štampe radnog naloga: Ubačene radne operacije na štampi radnog naloga, ubačena je mogućnost štampanja grupnog radnog naloga.

 

STALNA SREDSTVA

Dodato je novo dugme u opciji "Nabavna vrednost" sa nazivom "Promeni vrstu transakcije". Ovo dugme za trenutno selektovano stalno sredstvo naknadno menja vrstu transakcije.

osvrtr

Ubačeno je novo obeležje u evidenciji stalnih sredstava a to je "Barkod", čime je omogućen automatizovan popis stalnih sredstava, pretraga i slično...

novo icon 4Amortizovana vrednost OS - Promena datuma amortizacije - Ovo je nova funkcija koja omogućava da se naknadno ispravi datum amortizacija, što je potrebno u nekim specifičnim slučajevima.

OBRAČUN ZARADA

Unapređena je funkcija Matične knjige radnika i izveštaj Rekapitulacije obračuna, tako da se sada ovi izveštaji mogu dobiti po odeljenjima zaposlenih. Koji zaposleni kome odeljenju pripada definišete u Matičnoj knjizi radnika.

FINANSIJSKO POSLOVANJE

Propisani finansijski izveštaji - Unaprešena je ova funkcija i u sklađena sa važećim zakonskim propisima.

Obrada naloga GK - Napomena za nalog - ispravljen je bag koji je u nekim specifičnim slučajevima onemogućavao unos napomene koja se vezuje za Nalog GK.

Propisani finansijski izveštaji - Odrađena je funkcija importa propisanih finansijskih izveštaja. Ovde je ideja da kada jednom izvezete recimo Bilans stanja iz BizniSoft-a, pa ga importujete u RIApp, pa zatim u RIApp nešto izmenite zbog raznoraznih provera koje RIApp ima, da možete naknadno tako izmenjen fajl ponovo da importujete u BS.

Propisani finansijski izveštaji - Prenos u narednu godinu - Ovo je zgodna opcija kako se u narednoj godini finansijski izveštaji (po potrebi ispravljeni iz aplikacije RIApp i ponovo uvezeni u BizniSoft) iz prethodne godine nebi unosili ručno.

novo icon 4Obrada naloga za GK - Kreiranje virmana za stavku. Ovo je jako zgodna funkcija kojom je omogućeno da za svaku stavku svakog naloga glavne knjige, a za račune koji su u tabeli računa finansijske operative označeni kao "Obaveze" možete automatski kreirate, tj. popuniti internu bazu virmana, koju kasnije možete importovati u podržane programe za e-banking (FX Client, Halcom, OfficeBanking ...).

virmani

TEHNIČKA UNAPREĐENJA

U ovoj verziji su implementirana brojna tehnička unapređenja: Nova procedura kreiranja instalacionog fajla, novi DEMO podaci za 2012 godinu za srpsku i crnogorsku verziju, implementirana nova verzija 32-bitnog i 64-bitnog servera baze podataka, implementirana nova procedura deinstalacije BizniSOFT-a, promenjene ikonice ... 

Pozovite nas
011 400 26 26

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć!

office@dpp.rs