news1600

BizniSoft novosti

Budite u toku. Pratite najnovije vesti po verzijama. Informišite se o novinama u BizniSoft-u.

 • GENERALNO
 • ROBNO-TRGOVINSKO POSLOVANJE
 • FINANSIJSKO POSLOVANJE
 • FINANSIJSKA OPERATIVA
 • BIZNISOFT POS
 • ADMINISTRACIJA
 • PROIZVODNJA
 • SPECIFIČNI PODSISTEMI

Na našem sajtu je postavljena nova verzija u kojoj je, između ostalog, unapređeno sledeće:

GENERALNO

Redizajnirana je Kontakt forma koja se sada pojavljuje u tzv. "Callout Popup Control" formi:

Kontakt - Podrška na daljinu

 

ROBNO-TRGVINSKO POSLOVANJE

U okviru poslednjih izmena verzije dodatno je unapređena funkcionalnost Izveštaja iz robnog prometa. Sada je pored poznatog Standardnog pregleda podataka izabranih kriterijuma u tabeli uvedena i funkcionalnost Naprednog pregleda a obe ove funkcije su značajno optimizovane u pogledu brzine prikaza.

Robno-trgovinsko poslovanje - Izveštaji iz robnog prometa

Izveštaji iz Robno-Trgovinskog poslovanja - Standardni pregled

Ova funkcionalnost omogućava klijentima da sami (prostim “prevlačenjem” kolona u određena polja) formiraju izveštaje koje žele i da ih kasnije po potrebi eksportuju u Excel u “čitljivom” formatu i pripreme za dalje analize ili štampu iz programa. Klikom na <Ukupan total> dobijamo prikaz u stavkama šablona:

Izveštaji iz robnog prometa - Napredni pregled

Klikom na taster Šabloni u okviru Naprednog pregleda, izveštaji se snimaju u bazi kako bi bili od koristi ostalim operaterima i/ili dalje nadograđeni. Prilikom preuzimanja nove verzije, klikom na polje Šablon u dnu forme, i izborom opcije Učitaj šablon, korisnik bira neki od naših postavljenih šablona, koji služe kao etalon.

Izveštaji iz robnog prometa

Kasnijim dodavanjem, klikom na Naziv šablona, korisnik osim postojećih proširuje fond ponuđenih šablona ili briše preko opcije Obriši šablon:

Izveštaji iz robnog prometa

 

Prijem robe - Otkup poljoprivrednih proizvoda

Uvedena je nova funkcionalnost u okviru Otkupa poljoprivrednih proizvoda. Dodat je nov TAB Evidencija ambalaže kroz koji se unosi specifikacija ambalaže:

Evidencija ambalaže

Uneta ambalaža se štampa klikom na polje Otkupni list a ambalaža uneta kroz ovu opciju se knjiži zajedno sa knjiženjem dokumenta.

Otkup poljoprivrednih proizvoda - Otkupni list

FINANSIJSKO POSLOVANJE

Knjiženje naloga u Finansijskom poslovanju, u novoj verziji je onemogućen izbor kriterijuma za zatvaranje - uvek se zatvara po svim predviđenim kriterijumima.

Finansijsko poslovanje - Knjiženje naloga

U novoj verziji je između ostalog unapređena i funkcija Izveštaja iz finansijskog prometa analogno zadnjoj modifikaciji funkcije Izveštavanja iz robnog prometa. Klikom na polje Napredni pregled, klijent može da jednostavnim “prevlačenjem” kolona u određena polja formira izveštaje i da ih kasnije po potrebi eksportuju u Excel i pripremi za dalje prilagođavanje analize ili štampu prema zadatim kriterijumima.

Izveštaji iz Finansijskog poslovanja

Klikom na taster Šabloni u okviru Naprednog pregleda, korisnik bira neki od naših postavljenih šablona, koji služe kao etalon.
Izveštaji se snimaju u bazi kako bi bili od koristi ostalim operaterima i/ili dalje nadograđeni.

Učitavanje šablona - Izveštaji iz finansisjkog poslovanja

Export izveštaja u Excel

Unapređene su funkcionalnosti u delu Finansijskog poslovanja Pregled prometa po klijentima u oba izveštaja:

Pregled prometa po klijentima

Stanje po računima po klijentima

FINANSIJSKA OPERATIVA

Omogućeno je formiranje i štampa virmana u delu prikaza Analitike stanja po partnerima, ekranski primer u nastavku:

Analitika stanja po partnerima

Dorađena je forma Pregleda neplaćenih obaveza/potraživanja – uvedene su funkcionalnosti za prikaz svih stavki.

Pregled neplaćenih obaveza i potraživanja

U poslednim izmenama u verziji dorađena je forma Predloga za kompenzaciju:

Predlog za kompenzaciju

BIZSNIOFT POS

U poslednjim izmenama verzije omogućena štampa virmanskog i gotovinskog računa, REF4 i obrasca NI kao i pregled prometa za tekućeg operatera i za period unazad izborom datuma u donjem desnom uglu ekrana.

Biznisoft POS 4 i NI Obrazac REF

Između ostalog, na zahtev naših klijenata redizajniran je BizniSoft POS kako bi bio u potpunosti prilagođen TOUCH interfejsu dodavanjem i aktiviranjem konfiguracionog parametra 10189 Touch interfejs je podrazumevan:

BizniSoft Konfigurator - Touch Interfejs je podrazumevan

 • Implementirana je procedura koja prazni bafer tastature i time ignoriše suvišne pritiske na taster ENTER prilikom evidencije prodaje u POS-u. Time je onemogućen automatski prelazak na polje šifra u uslovima kada je uključen podrazumevani barkod.
 • Omogućeno automatsko pojavljivanje TOUCH tastature kada se vrši pretraga šifre artikla kao i poslovnih partnera u uslovima kada je uključen TOUCH interfejs u POS-u.
 • Omogućeno automatsko pojavljivanje TOUCH tastature kada se vrši unos BI prilikom štampe virmanskih i gotovinskih računa u uslovima kada je uključen TOUCH interfejs u POS-u.
 • Implementirane su procedure kojima se dodatno loguju pojedine transakcije brisanja stavki POS računa što bi trebalo da nam omogući veću kontrolu i lakše nalaženje eventualne greške u programu a vezano za problem “gubljenja” stavki kod virmanskih računa.

 

ADMINISTRACIJA

Bitna inovacija u novoj verziji je između ostalog značajno tehničko unapređenje koje se ogleda u tome da je BizniSoft klijent sada sposoban da koristi svu memoriju predviđenu za 32-bitne aplikacije (oko 3,5GB zavisno od sistema). Do sada je BizniSoft-u bilo dostupno svega 1,5GB što je moglo da bude malo u uslovima kada se rade određeni pregledi (a vezano za nove funkcionalnosti izveštavanja ali i za neke već postojeće funkcije) u uslovima kada se analizira ogromna baza podataka.

Ukupna (RAM) memorija za 32-bitne aplikacije

Unapređena je funkcija formiranja naloga kursnih razlika. Implementiran je parametar 10190 kojim korisnik bira način formiranja ovog naloga. Ukoliko je ovaj parametar uključen (standardno je isključen) kursne razlike će se uvek knjižiti kao faktura, tj. za konta koja su u kontnom planu definisana da su dugovnog karaktera, uvek će se knjižiti na dugovnu stranu i obrnuto.

BizniSoft Konfigurator - Knjiženje kursnih razlika

Implementiran je parametar 20029 – Onemogući unos fakturne cene i rabata u prijemnicama koji se može koristiti ukoliko se uspostavi striktno pravilo prethodnog definisanja nabavnih cena po artiklima.

BizniSoft Konfigurator

PROIZVODNJA

Implementirana je funkcionalnost štampe Knjige normativa u modulu Proizvodnja – Funkcija Receptura proizvoda – normativi.

Proizvodnja - Štampa normativa

 

SPECIFIČNI PODSISTEMI - OTKUP POLJOPRIVREDNIH KULTURA

Omogućeno je konsultovanje aktuelnog filtera tabele transakcija (u formi pregleda svih merenja u funkcijama Otkupa modula Specifičnih podsistema) prilikom definisanja konačnog BizniSoft dokumenta.

Specifični podsistemi - Otkup poljoprivrednih kultura

BIZNISOFT TIM

Pozovite nas
011 400 26 26

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć!

office@dpp.rs