Baza znanja - Povezivanje dva računara, klijenta i servera, preko interneta sa dinamičkom IP adresom

PITANJE: 
Imam par pitanja u vezi povezivanja dva racunara na kojima je instaliran biznisoft.

Trenutno stanje:

Na jednoj lokaciji se nalaze dva racunara na kojima je instaliran biznisoft na Windows XP. Jedan se koristi kao server a drugi kao klijent. Kako su oba u lokalnoj mrezi u podesavanjima klijenta ya bazu je umesto ip adrese upisano ime server racunara da bi se adresa u lokalu dobijala preko dhcp-a, tj dinamicki. Ovaj sistem radi vise od dve godine.

Novo stanje:

Planira se preseljenje serverskog racunara na drugu lokaciju radi lakseg vodjenje poslovanja firme. Potrebno je putem interneta povezati ova dva racunara koji ce se nalaziti na razlicitim lokacijama da bi se podaci mogli videti i na klijentskom racunaru. 

Moj problem je sto ne znam sta bi se u tom slucaju upisalo u polje za vezu ka bazi, jel je vrlo verovatno da su ip adrese rutera kojim bi se oba racunara povezala na internet dinamicke pa nije moguce upisati te adrese.

Ako su potrebni tacni podaci firme za koju treba da se odradi rekonfiguracija sistema mogu ih naknadno dostaviti. Server ce se nalaziti u Novom Sadu, a klijenu u Sajkasu.

ODGOVOR:
           
  U principu uvek možete da koristite neki dyndns servis da bi ovo bilo moguće. ALI, ako sam ja vas dobro razumeo, vi bi ste hteli preko interneta da sa klijentskog računara pristupate serveru ? Ako je tako, predlažem vam da prvo isimulirate ovu varijantu i da vidite da li vam odgovara zbog brzine internet konekcije, u principu je vrlo moguće da brzina komunikacije bude neprihvatljiva. Mi imamo sistem za replikaciju podataka koji smo razvili baš za ove namene. Za više informacija o ovome pogledajte naš sajt ili se obratite našem CALL centru.

Detalji

Napisano : 2012-04-26 13:31:58, Poslednja ispravka : 2012-04-26 13:36:13