Baza znanja - Troškovi koji se ne knjiže u robnom

PITANJE: 
Kako se obrađuju računi troškova koji se ne knjiže u robnom (npr.: struja, telefon, intrnet)?

ODGOVOR:
Ovi računi se knjiže kroz opciju Račun troškova, koja se nalazi u Obradi naloga za glavnu knjigu. U gornjem desnom delu ekrana nalazi se deo Formiranje naloga, koji sadrži opcije Račun troškova, Nabavka osnovnih sredstava, itd. Ove funkcije služe za automatsko formiranje naloga glavne knjige kao i automatsko knjiženje u PDV evidencijama (Knjige primljenih i izdatih računa).

Detalji

Napisano : 2012-08-29 13:41:29, Poslednja ispravka : 2012-08-30 12:12:48

Komentari korisnika

Dodaj komentar

Kako kada proknjižim troškove da mi na kartici konta stoji zaduženje, a ne da ga automatski nulira? Jer kada na pr. unesem račun troškova za struju, trebalo bi da mi na kartici tog komintetna stoji zaduženje, dok ga ne rasknjižim knjiženjem izvoda.

ODGOVOR TEHNIČKE PODRŠKE:

Poštovani,

Ukoliko koristite opciju specificiranu u ovom odgovoru, na kartici konta konkretnog poslovnog partnera će vam i stojati samo zaduženje. Ovo će biti nulirano SAMO ako ste izabrali opciju "Gotovinski račun" u kom slučaju će biti automatski zatvoren konto 4330 u korist 24190 - gotovina za isplatu koja će se kasnije zatvoriti knjiženjem izvoda ili kroz adekvatne funkcije blagajničkog poslovanja.

Sa poštovannjem,
BizniSoft Tehnička Podrška Guest @ 2012-09-09, 20:17